De top 3 meest gemaakte fouten bij het boeken van een reis

05-12-2016

Nummer 3 sta je echt van te kijken!


Het boeken van een simpele vakantie hoeft niet zo lastig te zijn. Toch komt het geregeld voor dat er fouten worden gemaakt bij het inboeken van een reis. 

Je kunt er uiteraard voor kiezen om je reis via een reisbureau of persoonlijk reisadviseur in te boeken. De kans op fouten is dan minimaal. En mochten die dan toch gemaakt worden, neemt het reisbureau deze op zich wanneer het hun fout is. Maar wanneer je er toch voor kiest om het zelf te doen is de belangrijkste tip die ik je kan geven, goed lezen! Misschien dat het mens eigen is, maar er wordt niet altijd goed gelezen hoe iets ingeboekt moet worden.

Meisjesnaam op het ticket

Misschien wel de meest voorkomende fout. Het komt nog steeds voor dat vrouwen worden ingeboekt op hun getrouwde naam. Waarschijnlijk omdat ze al jaren zo heten of erg trots zijn op de naam van hun partner, dat dit onbewust zo ingevoerd wordt tijdens het boeken. Nou is het voor een autovakantie niet echt rampzalig maar bij vliegreizen dien je toch echt ALLEEN jouw meisjesnaam in te vullen. Sorry dames...!

Niet echt een fout, maar brengt wel veel ongemak!

Aan het eind van een boeking wordt er vaak gevraagd om een noodnummer in te vullen. Het is dan niet de bedoeling dat je dan jouw eigen nummer invult waar je op te bereiken bent in nood, maar van de thuisblijvers. Wie kunnen ze in Nederland bereiken als jij op vakantie bent en er is iets met jou gebeurt. Doe dit ook, want in probleemsituaties baal je als een stekker als er moeilijk contact gelegd kan worden. 

Ik heb ooit zelfs hele stambomen gegoogled om maar familie te vinden 

Ik heb ooit zelfs hele stambomen gegoogled om maar familie te vinden van mijn klant die op reis was waar iets mee gebeurt was. Bovendien als het een medereiziger betreft, zul je op zo' n moment wel andere dingen aan je hoofd hebben dan een telefoonnummer te zoeken..

Johanna. It' s all in the name.

Vreemd maar waar, mensen boeken ook regelmatig de verkeerde voornaam in. Je zou toch denken dat iemand wel weet hoe hij/zij heet nietwaar! Hoewel het ook te begrijpen is als mensen onmogelijke moeilijke, lange voornaam(en) hebben. Doopnaam, roepnaam. Houdt dat allemaal maar eens bij! Bij de voornaam zet je altijd je eerste officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld staat. Noemen je vrienden jou Anna, maar sta jij met Johanna in het paspoort, dan boek je jezelf in met Johanna. Sta je nou met Johanna Marietje Pietje Jansen in het paspoort, ook dan boek je jezelf alleen in met Johanna. It' s all in the name..

©2017 Woezie.nl, alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin